Курка з виноградно-лимонним соусом - Image

Курка з виноградно-лимонним соусом

Кількість порцій: 4Час приготування: 35 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Рецептів приготування курки є дуже багато. Але якщо ви втомилися від банальностей, спробуйте цю просту та водночас оригінальну страву. Її смак такий особливий – ніжний, з легкою кислинкою – чудовий варіант святкової закуски або ж романтичної вечері. А невелика кількість інгредієнтів, які майже завжди є під рукою, допоможуть здивувати навіть неочікуваних гостей. Страва добре смакуватиме з білим сухим або напівсолодким вином. До того ж, ви можете поекспериментувати, додавши до курки під соусом свій таємний інгредієнт. Незайвими будуть і прянощі за смаком: майоран, розмарин, базилік, орегано – що кому подобається. Любителі гостренького можуть додати суміш перців. А наостанок прикрасьте страву гілочкою розмарину – і шедевр готовий! Смачного!

Інгредієнти

Куряче філе

4 шт.

Вода

750 мл

Масло вершкове

15 г

Борошно пшеничне

15 г

Лимон

1 шт.

Яйце

1 шт.

Виноград

125 г

Вершки

125 мл

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Зварити філе в 750 мл. води до готовності, близько 20-25 хвилин. Залишити остигати в бульйоні. Коли філе трохи охолоне, дістати його і нарізати, покласти по 1 філе на тарілку.

02

Зробити соус з масла, борошна і 250 мл. бульйону, який вийшов після варіння філе. Яйце розділити на білок і жовток. Жовток з вершками збити в пишну суміш.

03

До соусу додати цедру лимона, лимонний сік і яєчно-вершкову суміш. Отриманий соус охолодити. Виноград помити, розрізати на четвертинки і видалити кісточки. Додати до соусу виноград, перемішати, полити курку.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв