Суп "Мазур дал" - Image

Суп "Мазур дал"

Кількість порцій: 4Час приготування: 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Ароматний суп "Мазур дал" займає центральне місце в індійській кухні, готується з суміші зернобобових культур. Це в першу чергу червона сочевиця, а також голубиний горох, нут, урда та інші. Суп "Мазур дал" смачний і корисний, в ньому міститься багато цінного білка, дуже простий у приготуванні. Сочевицю обов'язково промивають і перебирають на предмет камінчиків. Вона повинна бути розварена до стану, коли з неї легко можна зробити пюре. Суп дуже сподобається вегетаріанцям. Ця страва підійде як до буденного столу, так і до святкового. Подається з теплими коржиками.

Продукти для рецепту

Сочевиця червона
84.10

Сочевиця червона

за 1 кг

Інгредієнти

Сочевиця червона

200 г.

Цибуля ріпчаста фасована від 3кг

2 шт.

Часник

5 шт.

Перець чилі червоний

1 шт.

Цибуля зелена Auchan пучок 75г

4 стеблі

Масло вершкове домашнє

1 ст. л.

Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл

2 ст. л.

Куркума Еко 20г

1 ч. л.

Спеція Імбир мелений

1 ч. л.

Кумин Kamis 15г

2 ст. л.

Сіль Єгипет

за смаком

Помідори Auchan консервовані з зеленню 3л

200 г.

Етапи приготування

01

Висипати в каструлю сочевицю, додати нарізану 1 цибулю і 3 зубчики подрібненого часнику, залити 3 ст. води. Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити 15 хвилин на маленькому вогні, при закритій кришці.

02

Влити в каструлю ще 1 ст. води. Розігріти сковороду, покласти на неї вершкове масло, розтопити, влити рослинну олію.

03

Нарізати білі корінці зеленої цибулі. Додати в сковороду з маслом подрібнену 1 цибулю, 2 зубчики часнику розчавленого, нарізані корінці зеленої цибулі, подрібнений перець чилі, обсмажити суміш протягом 5 хвилин на середньому вогні.

04

Додати в сковороду консервовані помідори, куркуму, кумин і мелений імбир. Обсмажити протягом 5 хвилин.

05

Змішати суп із сочевиці із заправкою зі сковороди, половину загальної суміші подрібнити в блендері. Пюре із блендера додати в каструлю з другою половиною супу, поставити на вогонь, довести до кипіння.

06

У мисці змішати дрібно нарізані свіжі помідори і подрібнену зелену цибулю. При подачі розлити суп по тарілках, зверху в кожну викласти в центр суміш із помідорів і зеленої цибулі.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв