Скандинавські бублики з кардамоном - Image

Скандинавські бублики з кардамоном

Кількість порцій: 2Час приготування: 1 год 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

В скандинавських країнах традиційно прийнято додавати у випічку, будь то плюшки, бублики або печиво, пряність кардамон. Здавна її прозвали райським зерном завдяки приємному, цитрусовому смаку і високому вмісту ефірних масел. Саме тому фінська і шведська випічка відрізняються особливим ароматом. Випікати бублики необхідно до золотистої скоринки. Спечені ласощі можна полити глазур'ю з розтопленого білого шоколаду, перемішаного з тертим імбиром або корицею. Скандинавські бублики з кардамоном однаково смачні й ароматні як тільки спечені, так і холодні.

Продукти для рецепту

Борошно пшеничне вищий гатунок
17.40

Борошно пшеничне вищий гатунок

за 1 кг

Інгредієнти

Борошно пшеничне вищий гатунок

5 ст. л.

Вершки Селянські ультрапастеризовані 20% 500г

1,5 ст. л.

Цукор коричневий АТА порційний стік 100х5г

1 ст. л.

Яйце куряче С0 1шт

0,5 шт.

Масло вершкове домашнє

за смаком

Кардамон Еко 6г

2 шт.

Висівки Nordic пшеничні 160г

0,5 ст. л.

Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г

0,5 ст. л.

Сіль морська Kamis в млинку 90г

за смаком

Етапи приготування

01

Розігріти сковороду, обсмажити коробочки кардамону протягом 1-2 хвилин, струшуючи. Витягнути насіння з коробочок, розтовкти в ступі.

02

Залити дріжджі з дрібкою цукру 0,25 ст. теплої води, розмішати, залишити на 5-10 хвилин.

03

Масло розтопити, трохи остудити.

04

У миску просіяти 3 ст. л. борошна, додати сіль, висівки, кардамон, перемішати. В окремій мисці змішати теплі вершки і яйця, збити. Додати дріжджі, перемішати. У центр гірки влити вершкову суміш, додати масло, перемішати.

05

Замісити тісто, поступово додаючи борошно, що залишилося, перекласти тісто на стіл, присипаний борошном, розім'яти тісто. Перекласти тісто в миску, посипати борошном, накрити рушником, прибрати на 2 години в тепле місце.

06

Тісто розділити на кілька частин, кожну скачати в ковбаску, з'єднати кінці, защипнути, щоб вийшов бублик.

07

Деко застелити пергаментом, змастити маслом, викласти бублики на деко. Накрити трохи вологим рушником зверху, настояти 30-40 хвилин.

08

Бублики змастити сумішшю збитого яйця і вершків, випікати протягом 20 хвилин в розігрітій до 180°C духовці.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв