Шоколадно-апельсиновий крем "шанті" - Image

Шоколадно-апельсиновий крем "шанті"

Кількість порцій: 2Час приготування: 2 год 10 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Вечеря

Цей шоколадний крем можна використовувати як вишукане доповнення до торта, і як начинку для еклерів або профітролів, і як самостійний десерт. Його незаперечна перевага полягає в тому, що замість традиційних жирних вершків для збивання в рецепті використовується молоко. Шляхом спроб вдалося встановити, що крем набуває пишної текстури і без вершків, адже шоколад сам по собі містить емульгатор, який дозволить масі стати повітряною і досить густою. Ароматний апельсин додає цьому крему ще більше чудового аромату.

Інгредієнти

Апельсин

1 шт.

Молоко

210 мл.

Сіль

дрібка

Ванілін

на кінчику ножа

Чорний шоколад

225 г

Етапи приготування

01

З одного апельсина за допомогою ножа для чищення фруктів або дрібної терки зніміть цедру.

02

Молоко нагрійте майже до кипіння, потім покладіть цедру, дрібку солі, накрийте кришкою, зніміть з вогню і залиште настоюватися протягом 30-40 хвилин.

03

Після цього процідіть молоко через ситечко, додайте ванілін і перемішайте.

04

Шоколад поламайте на дрібні шматочки, залийте молоком і поставте на водяну баню. При цьому вода не повинна торкатись дна миски з шоколадом, він повинен лише повільно розтоплюватися під впливом пари. Нагрівайте шоколад до повного розтоплення, щоб маса стала схожа на гладкий шоколадний соус. Потім зніміть з вогню.

05

Широку миску наповніть льодом і холодною водою, поставте в неї ємність з шоколадною масою.

06

Збийте шоколад міксером на середній швидкості протягом 2-3 хвилин. У результаті маса повинна посвітлішати і загуснути і нагадувати за консистенцією збиті вершки.

07

Отриманий крем поставте в холодильник на 30-60 хвилин, щоб на холоді крем додатково загуснув.

08

Після охолодження крем потрібно повторно трохи збити до пишності.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Шоколадно-апельсиновий крем "шанті" – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua