
Салат з нутом, помідорами і м'ятою
Нут - це турецький горох з трохи горіховим присмаком. На жаль, дуже мало людей в країнах СНД його вживають в свій раціон (хоча у вегетаріанців він користується великою популярністю), на відміну від Європи і США. Адже нут містить величезну кількість важливих нашому організму вітамінів (А, С, В1, РР) і макроелементів (особливо калію). А кількість білка в 100 грамах нуту не поступається кількості, яка міститься в червоному м'ясі. З нуту готуються гарніри, вегетаріанські або пісні котлети, закуски і салати. Як приклад - рецепт нижче наведеного салату. Він з розряду тих, які можна вживати як окрему страву, адже салат дуже ситний і додасть вам енергії на тривалий час.
Інгредієнти
Нут
200 г.
Помідори черрі
200 г.
М'ята
40 г.
Огірки
150 г.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Олія оливкова
20 мл.
Етапи приготування
01
Нут відварити до м'якості близько години (попередньо краще замочити на кілька годин). Помідори помити і розрізати на половинки. Огірки помити і нарізати кубиками.
02
М'яту помити, просушити і подрібнити. Всі інгредієнти з'єднати. Додати оливкову олію, сіль, перець і перемішати салат.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів