Медові іриски - Image

Медові іриски

Кількість порцій: 10Час приготування: 35 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Справжнісінькі медові іриски, смак яких нам добре знайомий з дитинства, можна приготувати в звичайних домашніх умовах. Для тих, у кого мед викликає алергію, рекомендуємо замінити його відповідною кількістю цукру. Найголовніше в приготуванні ірисок - це дійти до потрібної консистенції солодкої маси. Деко застеляють пергаментом, який добре промаслюється, щоб він не прилип до цукерок. Вже готовий остиглий, але ще м'який ірис, нарізають ножем або оформляють будь-якою формою. Після нарізки іриски залишають для повного охолодження. При бажанні їх можна загорнути у фольгу, пергамент або целофан, в такому вигляді вони можуть зберігатися до 2-х тижнів.

Продукти для рецепту

Цукор Ваш Цукор 10кг
356.90

Цукор Ваш Цукор 10кг

10 кг

Інгредієнти

Цукор Ваш Цукор 10кг

300 г.

Мед Літній Мед 750г

120 г.

Масло вершкове домашнє

120 г.

Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г

250 мл.

Етапи приготування

01

У ємності змішати мед і цукор. Поставити ємність на повільний вогонь і довести до кипіння.

02

Після кипіння довести до бурштинового кольору (приблизно 8-10 хвилин).

03

Тим часом нагріти вершки, але не кип'ятити.

04

Коли цукрово-медова суміш загусне, викласти в неї масло, порціями, і залити гарячими вершками.

05

Варити до початку загустіння.

06

Деко вистелити папером для випікання, який змастити олією. Вилити суміш в деко і поставити в духовку, розігріту до 180°С і готувати так до стану твердості.

07

Потім викласти готовий корж на блюдо, нарізати на необхідні форми і залишити іриски остигати.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв