
Медовий пиріг зі сметанним кремом (рецепт для мікрохвильовки)
1
Медовий пиріг або торт - входить в десятку найпопулярніших рецептів для любителів солодкого. Головним інгредієнтом є мед. Присутність меду надає пирогу унікальний смак, особливий аромат і гарний колір. А також не варто забувати про поживні та лікувальні властивості меду. Зазвичай використовується рідкий мед. Якщо в наявності дуже густий мед, то його слід попередньо розтопити на водяній бані. Відносно крему для пирога: існує величезна кількість його різновидів. Найпопулярнішим є сметанний. Він зробить ваш пиріг м'яким і повітряним, швидко просочивши його.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яйця курячі Це-Яйце! С1 15шт
2 шт.
Цукор Ваш Цукор 10кг
200 г.
Мед Літній Мед 750г
60 г.
Сода харчова 500г
5 г.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
45 г.
Борошно 7 1кг
30 г.
Желатин Добрик 15г
20 г.
Цукор ванільний Auchan 8г
10 г.
Варення з чорниці 350г
50 г.
Сметана ХМЗ 20%
500 г.
Олія соняшникова Царська олія нерафінована 0,92л
30 г.
Крупа манна фасована
40 г.
Оцет столовий Руна 9% 0,75л
5 г.
Масло вершкове домашнє
80 г.
Етапи приготування
01
Спочатку потрібно яйця розтерти з 0,5 склянки цукру і вершковим маслом. Додати мед та соду погашену оцтом - все добре розмішати. Влити молоко. Всипати борошно та ще раз добре перемішати, можна міксером.
02
Форму змастити олією, трохи посипати манною крупою (щоб потім без зусиль дістати пиріг з форми) та вилити тісто. Залишити його відпочити на 15-20 хвилин. Випікати в мікрохвильовій пeчіі 10 хвилин на потужності 800 Вт.
03
Желатин розчинити в 0,5 склянки холодної води та поставити у мікрохвильову піч на кілька секунд до повного розчинення. Збити сметану з 0,5 склянки цукру та ванільним цукром, і додати охолоджений желатин.
04
Полити пиріг сумішшю, що вийшла, посипати чорницями та поставити на кілька годин в холодильник. Дістати пиріг. Та перевернути його.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів