
Лобіані - пиріг по-гурійськи
Грузинська кухня дуже самобутня з кавказьким гарячим колоритом. Вона неймовірно різноманітна кухня. Ми зобов'язані багатьма стравами саме грузинській кухні. І сьогодні ми вам раді представити ще одну прекрасну страву з цієї кухні. Це лобіані - пиріг по-гурійськи. Чому він так називається? Тому що лобіані - це коржі у вигляді пирога. Вони готуються з квасолевої начинки. А по-гурійськи, тому що названі вони в честь грузинського краю Гурія. Насправді це дуже відомі грузинські коржики з квасолевої начинки. Смак коржів не передати словами - ви просто повинні спробувати їх самі. Ваші рідні будуть точно в захваті. Приємного апетиту!
Інгредієнти
Молоко
300 мл.
Вода
300 мл.
Борошно
1 кг.
Сухі дріжджі
1 пакетик
Вершкове масло
3 ст. л.
Цукор
1 ч. л.
Квасоля
200 г.
Цибуля
1 шт.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Дріжджі розвести в суміші теплого молока і води, додати сіль, цукор і розтоплене вершкове масло.
02
Поступово ввести муку, замісити тісто.
03
Замішане тісто поставити в тепле місце на 1 годину.
04
Для начинки відварити квасолю, обсмажити цибулю, пропустити суміш через м'ясорубку, додати сіль і перець.
05
З тіста сформувати коржі, по центру кожної викласти начинку, скріпити краї.
06
Випікати пироги в розігрітій духовці протягом 15 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів