Фруктовий кекс - Image

Фруктовий кекс

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 год 45 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Фруктовий кекс. Смакота. Те, що потрібно, коли прийшли неждані гості. Особливість запропонованого десерту в тому, що в якості начинки використовуються не фрукти та ягоди, а цукати і цитрусова цедра. Хрусткі родзинки – класичний інгредієнт для кексів. Однак у поєднанні з меленим мигдалем десерт заграє новими смаковими нотками. Хочете навчитися готувати ці диво-кексики? Все дуже просто. Обдавши родзинки окропом, можете відразу дістати з холодильника масло. Воно повинно підтанути, щоб отримана суміш була однорідною, без грудочок. Збивати тісто найкраще блендером. А випікати можна в порційних формочках або в одній великій формі, після чого нарізати десерт на зручні шматочки.

Інгредієнти

Масло вершкове

3 ст. л.

Сіль морська

2 г.

Цукор тростинний

4 ст. л.

Мед

5 ст. л.

Мигдаль

1,5 ч. л.

Яйце куряче

2 шт.

Борошно пшеничне

6 ст. л.

Розпушувач

за смаком

Родзинки

3 ст. л.

Цедра лимона

за смаком

Цедра апельсина

за смаком

Цукати апельсинові

за смаком

Етапи приготування

01

Замочити родзинки в гарячій воді на 30-60 хвилин.

02

Масло має бути розм'якшеним, змішати його з сіллю, цукром, медом, і з попередньо меленим мигдалем. Ретельно перемішати до однорідної маси. Збити яйця, ввести їх в суміш.

03

Просіяти борошно і розпушувач, обережно додавати борошняну суміш в масляну.

04

Родзинки просушити, обваляти в борошні, додати в тісто. Також додати в тісто цедру і цукати. Змастити форму для випікання маслом, викласти в неї тісто. Поставити в духовку на 5 хвилин при температурі 240ºС, після зменшити до 150ºС, випікати ще 1 годину.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Фруктовий кекс – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua