
Фруктово-ягідний пиріг "Яскравість"
Виснажений організм після зимового періоду, так і просить влітку насититись вдосталь вітамінами. А що ж може містити їх більше, ніж свіженькі ягідки. Поєднання просто вибухових за своїми корисними властивостями фруктів, не дасть вам можливості відмовитись від приготування цього яскравого десерту. Зрозуміло, що малина взагалі є універсальним засобом від усіх недуг та хвороб, але ж не можна забувати і про суперягоду смородину, яка визначена британськими вченими, як одна з найпоживніших у світі. Ваші близькі та домочадці залюбки смакуватимуть цей витончений витвір мистецтва, не тільки за його духмяну, ніжну та соковиту начинку, а й за хрустку поживну основу вкриту неперевершеним шаром солодкого, наче мед, крему. Такий десерт зможе запросто підняти ваш кулінарний авторитет та покращити здоровя Вашої родини.
Інгредієнти
Борошно
220 г
Цукор
2 ст. л.
Вершкове масло
160 г
Цукрова пудра
4 ст. л.
Вода
150 мл
Вершки 20%
300 мл
Яйця
3 шт.
Ванільний цукор
10 г
Желатин
10 г
Сухе біле вино
200 мл
Малина
100 г
Чорна смородина
100 г
Етапи приготування
01
Борошно просіяти, додати цукор і масло і розтерти в крихту. Влити 3 ст. л. води і готувати тісто, потім поставити його на одну годину в холодильник.
02
Для приготування крему слід з'єднати в каструлі вершки, половину цукрової пудри, яєчні жовтки, ванільний цукор і борошно. Довести до кипіння. Варити на повільному вогні, помішуючи, поки крем не загусне. Потім зняти з вогню і час від часу помішувати.
03
Розігріти духовку до 200⁰С.
04
Розкатати тісто, укласти його у форму і наколоти виделкою. Далі поставити в холодильник на 15 хвилин.
05
Поставити в духовку і випікати 20-30 хвилин, дверцята при цьому відкривати не можна, інакше тісто впаде. Готовий корж охолодити.
06
Желатин замочити в половині склянки холодної води, додати цукрову пудру і вино. Потім прогріти, але не кип'ятити суміш до утворення однорідної маси. Тепер варто масу охолодити.
07
З форми дістати корж і нанести зверху остиглий крем, красиво викласти ягоди. Залити пиріг приготованим винним желе. Тепер пиріг слід поставити в холодильник на декілька годин.
08
Як тільки корж просочиться, а желе застигне – пиріг готовий!
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів