Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечеря весна › Домлома
Домлома

Домлома

Домлома - страва азіатської кухні, яка має дуже багато варіантів приготування. Запропонований рецепт - один із варіантів. У цьому рецепті пропонується приготувати домлому в казані. Страви в казані рідко пригоряють, готуються рівномірніше і швидше і виходять смачніше, ніж в простій каструлі. Домлома - багатокомпонентна, самостійна страва, яка не потребує гарніру. Склад овочевих інгредієнтів можна змінювати за Вашим бажанням. Головне дотримуватися правила: в нижній частині казана поміщати ті овочі, які готуються довше, а капусту завжди викладати верхнім шаром.

Кількість порцій 8
Час приготування 130 хв

  1. 1. Яловичина — 800 г.
  2. 2. Морква — 1 шт.
  3. 3. Свіжий імбир — 1 шт.
  4. 4. Болгарський перець — 1 шт.
  5. 5. Помідори — 300 г.
  6. 6. Ріпчаста цибуля — 200 г.
  7. 7. Картопля — 500 г.
  8. 8. Білокачанна капуста — 400 г.
  9. 9. Кабачок — 1 шт.
  10. 10. Лавровий лист — 2 шт.
  11. 11. Часник — 4 зубчика
  12. 12. Чорний мелений перець — за смаком
  13. 13. Коріандр — за смаком
  14. 14. Сіль — за смаком
  15. 15. Соняшникова олія — 150 мл.
  16. 16. Курячий бульйон — 500 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Обсмажити в казані на соняшниковій олії нарізану середніми шматочками яловичину. Посолити, приправити меленим перцем, коріандром, додати половину дрібно порізаного часнику.

  2. Овочі до м'яса додавати шарами. Спочатку додати очищену, нарізану великими шматочками картоплю і очищений, наструганий картоплечисткою імбир. Посолити, приправити перцем і коріандром, додати часник, що залишився.

  3. Шарами укласти в казан порізану кружальцями моркву і кабачок часточками. Посолити за смаком.

  4. Додати нарізані кільцями болгарський перець і цибулю. Посолити, приправити перцем і коріандром. Зверху покласти нарізані кружками помідори і крупно нарізану капусту. Посолити за смаком.

  5. Налити курячий бульйон. Закрити щільно кришкою. Довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму і готувати 1,5 години. За 10 хвилин до готовності додати лавровий лист.