Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечеря вечеря › Баклажани по-пекінськи
Баклажани по-пекінськи

Баклажани по-пекінськи

Ця витончена страва підійде дуже добре для тих, хто хоче сьогодні смачно пообідати чи повечеряти. Готується страва дуже просто, але смак цих маленьких, синеньких, смачненьких бешкетників не залишить вас сьогодні без хорошого настрою. Ви порадуєте ними не тільки свої смакові рецептори, але і шлунок також. Тому що баклажани дуже добре засвоюються організмом. У баклажанах міститься дуже багато білків, солей кальцію, калію, фосфору, заліза, каротину і велика кількість вітамінів групи В. Овоч багатий клітковиною. Всі ці доведення повинні стати для вас важливим аргументом для того, щоб на сьогодні приготувати саме страву "баклажани по-пекінськи".

Кількість порцій 1
Час приготування 35 хв

  1. 1. Баклажани — 250 г
  2. 2. Рослинна олія для смаження — 15 мл
  3. 3. Соєвий соус — 15 мл
  4. 4. Крохмаль — 25 г
  5. 5. Сіль — 2 г
  6. 6. Корінь імбиру — 2 г
  7. 7. Цибуля — 2 г
  8. 8. Часник — 1 зубчик
  9. 9. Перчик чилі — за смаком
  10. 10. Кунжутна олія — 2 мл
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. З баклажанів зніміть шкірку і наріжте їх скибочками товщиною близько 1 см.

  2. На одній стороні кожної скибочки ножем зробіть надрізи глибиною близько 3 мм. Після цього кожен пластик розріжте на смужки шириною 3 см.

  3. У сковороді нагрійте трохи олії і покладіть в нього баклажани. Трохи прожарьте їх і переверніть - вони повинні підрум'янитися з обох сторін. Діставайте баклажани шумівкою, щоб дати зайвому жиру стекти.

  4. Цибулю і імбир подрібніть. Часник наріжте пластинками.

  5. У чашці з'єднайте соєвий соус, цибуля, імбир, крохмаль, сіль і 1,5 ст.л. теплої води. (Якщо ви хочете, щоб страва була більш гострим, додайте також трохи подрібненого перчика чилі).

  6. У сковороду влийте 10 мл олії, нагрійте на сильному вогні, додайте пластинки часнику і просмажте до появи аромату.

  7. Після чого додайте в сковороду баклажани і підливку і смажте, помішуючи, до повної готовності баклажанів. У самому кінці влийте до баклажанів кунжутну олію, викладіть їх на тарілку і подавайте.