
Артишоки у пряному вінегреті
Артишок - дивовижний продукт з яскравим горіховим смаком, багатий калієм, каротином, вітаміном С. У кулінарних цілях використовується серцевина овоча - квітколоже суцвіть і м'ясисті основи лусочок. Артишоки їдять сирими, обсмажують, бланширують або відварюють. Цей овоч використовується в салатах або подається з соусами як гарнір. Запропоноване блюдо "Артишоки в пряному вінегреті" - цікавий варіант приготування артишоків. У процесі варіння готовність артишоків визначайте вістрям ножа: якщо ніж вільно входить в м'якоть артишоку - він готовий.
Інгредієнти
Сік лимонний
2 ст. л.
Артишоки
4 шт.
Часник
2 шт.
Орегано
1 ч. л.
Коріандр мелений
0,5 ч. л.
Кмин мелений
0,5 ч. л.
Перець чилі мелений
3 г.
Оцет
3 ст. л.
Олія оливкова
3 ст. л.
Етапи приготування
01
У велику миску налити воду, додати лимонний сік. У артишоків зрізати стебло на відстані 5 см. від самого артишоку, вирізати старі листи. Видалити четверту частину верхніх листків, кожен артишок розрізати на 4 частини. Видалити серцевину, покласти артишоки в миску із водою та лимонним соком.
02
Поставити каструлю з водою на вогонь, довести до кипіння, покласти артишоки у воду, додати сіль. Варити протягом 20 хвилин до м'якості.
03
У чаші блендера змішати нарізаний часник, орегано, кмин, коріандр і чилі. Додати сіль і оцет, перемішати, поступово додавати олію не перестаючи збивати суміш.
04
Викласти артишоки на тарілку, зверху викласти вінегрет (суміш із блендера), залишити охолодитися.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів