Сирний пиріг "Забава" - Image

Сирний пиріг "Забава"

Кількість порцій: 10Час приготування: 1 год 10 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Вечеря

Рецепт на замітку всім хазяєчкам, які люблять домашні випічки більше, ніж магазинні. А тим, хто тільки вчиться пекти пироги, він теж повинен сподобатися. Тому що за часом він досить швидкий, та й не складний. Потрібно відзначити, що тут дуже багато компонентів, які дуже корисні, і їх слід використовувати в своєму раціоні. Наприклад, сир хороший для кісток, в ньому багато білка, який можна вживати навіть увечері. Ізюм підходить для зміцнення серцево-судинної системи, для підвищення імунітету. Горіхи ж теж мають корисні властивості, насичені багатьма вітамінами (тут вже залежить від того, які саме горіхи ви виберете ). Тому пиріг "Забава " такий потрібний і корисний .

Інгредієнти

Вершкове масло

130 г

Яйця

4 шт.

Цукор

170 г

Розпушувач

1 ч.л.

Ванільний цукор

1,5 ч.л.

Какао

1 ч.л. (з гіркою)

Борошно

1,5 склянки (або більше)

Сир

500 г

Крохмаль

1 ч.л.

Родзинки

за смаком

Горіхи

за смаком

Етапи приготування

01

Вершкове масло (100 г.) розтопити і охолодити.

02

Борошно просіяти з розпушувачем.

03

Одне яйце злегка збити.

04

У велику миску влити олію, додати цукор (1/3 склянки), ванільний цукор (0,5 ч.л.) і все перемішати.

05

Какао через сито всипати до цієї маси і ретельно перемішати, щоб не було грудочок.

06

Слідом додати збите яйце і ще раз все перемішати вінчиком або виделкою.

07

Порціями ввестиь борошно з розпушувачем і замісити гладеньке тісто.

08

Від отриманого тіста відокремити 1/3 частину і прибрати в морозильник.

09

Решту тіста розкачати і викласти у форму.

10

Родзинки або інші сухофрукти для начинки промити і замочити.

11

Решту вершкового масла розтопити.

12

Яєчні білки з двох яєць, що залишилися, відокремити від жовтків і прибрати в холодильник. Жовтки злегка збити.

13

Сир викласти в миску і розім'яти виделкою. Якщо хочеться, щоб начинка мала кремову консистенцію, треба пропустити сир через сито або протерти його блендером. Додати решту цукру, ванільний цукор і все добре перемішати.

14

Влити вершкове масло, додати жовтки і крохмаль і ще раз добре перемішати.

15

За бажанням ввести в начинку родзинки, горіхи та інші наповнювачі.

16

Охолоджені білки збити міксером в міцну піну. Ввести їх в сирну масу і акуратно перемішати знизу догори, щоб вони не опали.

17

Отриману сирну начинку викласти на тісто і розрівняти.

18

На терці натерти заморожену частину тіста і, рівномірно розподіливши її, насипати верхній шар пирога. Випікати пиріг у нагрітій до 180°C духовці близько 30 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Пана-кота з горгонзолою

Пана-кота з горгонзолою

4

30 хв