
Оселедець, запечений з картоплею
Запропонований рецепт оселедця, запеченого з картоплею – найпростіший спосіб зробити вишукану, смачну страву із наявного набору самих звичайних продуктів. Щоб цибуля стала менш відчутною у страві і не була такою хрусткою, можна попередньо обсмажити її в олії до напівготовності. Таким чином цибуля стане м'якою та ніжною. В якості заправки допускається використовувати не тільки молоко, але і нежирну сметану або вершки. Також можна присипати отриману страву подрібненими сухариками і скропити оливковою олією для появи рум'яної скоринки.
Інгредієнти
Картопля
500 г.
Яйця
2 шт.
Оселедець свіжий
1 шт.
Цибуля
1 шт.
Молоко
200 мл.
Соняшникова олія
50 г.
Борошно
1 ст. л.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Вершкове масло
за смаком
Етапи приготування
01
Сковороду змастити вершковим маслом. Картоплю почистити, нарізати скибочками й укласти в сковороду.
02
Свіжий оселедець почистити, прибрати нутрощі, розрізати рибу на невеликі шматочки, укласти поверх картоплі.
03
Цибулю дрібно нарізати і посипати нею оселедець. Зверху присипати борошном і полити олією. Закрити сковороду кришкою і тушкувати на слабкому вогні 20 хвилин.
04
Для заливки вилити в миску яйця. Додати до яєць молоко і злегка збити отриману суміш віночком.
05
Отриману суміш вилити на вже готову картоплю з оселедцем. Тримати на вогні, поки вилита заливка не загусне і зверху не утвориться рум'яна скоринка. Посолити і поперчити за смаком.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів