Запечена брюссельська капуста з апельсиновим соусом - Image

Запечена брюссельська капуста з апельсиновим соусом

Кількість порцій: 4Час приготування: 25 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Брюссельська капуста не існує в природному вигляді. Вона вважається "дочкою" капусти листової. Її вивели з часом в Бельгії, а потім вона з'явилася у Франції і далі у світі. Брюссельська капуста - продукт низькокалорійний, він хороший для лікування ракових захворювань і серцево -судинної системи. У ній дуже багато вітамінів і клітковини. Але навіть якщо ви хочете просто приготувати цю капусту, то ви не помилитеся, тому що разом з апельсиновим соусом це виходить дуже смачно. Адже соус додає особливу соковитість всій страві. Але при цьому вона залишається низькокалорійною. Легкий перекус або навіть сніданок вам забезпечений за 20 хвилин, якщо ви вирішите приготувати брюссельську капусту.

Інгредієнти

Брюссельська капуста

400 г.

Оливкова олія

2 ст. л.

Бальзамічний оцет

2 ч. л.

Мед

1 ст. л.

Апельсиновий сік

1 ст. л.

Терта цедра апельсина

0,5 ч. л.

Вершкове масло

2 ст. л.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Брюссельську капусту порізати на шматочки. Посолити, поперчити за смаком і перемішати з оливковою олією. Поставити запікатися в розігріту до 200°C духовку на 15 хвилин.

02

У невеликій каструльці змішати мед, апельсиновий сік, бальзамічний оцет і терту цедру апельсина. Підігріти на вогні і додати вершкове масло. Проварювати соус до тих пір, поки він не отримає золотистий відтінок.

03

Запечену капусту полити отриманим соусом.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Запечена брюссельська капуста з апельсиновим соусом – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua