Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід вегетаріанські страви › Картопля по-болгарськи
Картопля по-болгарськи

Картопля по-болгарськи

Якщо ви завжди в пошуку нових цікавих рецептів, якщо вам набридли звичайні страви, а ви любите дивувати всіх своїми кулінарними здібностями, тоді вам слід звернути увагу на цей рецепт картоплі по-болгарськи. Завдяки нашому рецепту, вам випаде можливість спробувати незвичайне поєднання картоплі з сиром. Здавалося б, що це трохи дивно, але насправді рецепт просто чудовий, і страва припаде до смаку вашим рідним. Вони будуть у захваті від м'якого смаку картоплі, адже завдяки сиру, вона буде саме такою. Запечена картопля із сиром - це прекрасний варіант сімейної вечері, яка дасть вам можливість приємно здивувати всіх, кого зібрали за столом. Ваші рідні будуть в захваті.

Кількість порцій 4
Час приготування 105 хв

  1. 1. Картопля — 6 шт.
  2. 2. Кисломолочний сир — 500 г.
  3. 3. Масло вершкове — 100 г.
  4. 4. Яйце куряче — 2 шт.
  5. 5. Йогурт без добавок — 250 г.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити, очистити, нарізати скибочками. Кисломолочний сир протерти через сито. Масло розм'якшити (але не розтоплювати). Духовку розігріти до 180°C градусів.

  2. Збити міксером кисломолочний сир, масло, сіль, перець. Повинна вийти однорідна суміш. Окремо збити яйця з сіллю і йогуртом в пухку масу. Форму змастити вершковим маслом.

  3. Викласти у форму шар картоплі (1/3 від загальної маси), потім сирну суміш (теж 1/3). Так укласти шар за шаром і поставити в духовку на 70 хвилин. Потім дістати, полити йогуртовою сумішшю і знову поставити в духовку на 15-20 хвилин.