
Пісний шоколадний кекс
Нам дуже хочеться надихнути вас на приготування саме цього кексу. У нашому рейтингу шоколадної випічки він займає одне з перших місць. Дивна річ: згідно цього рецепту, щоб приготувати трохи "вологий", м'який, з густим шоколадним смаком кекс вам не доведеться розтопити пару плиток шоколаду, як це зазвичай буває. Він вам взагалі не знадобиться! Більше того, в цьому фантастичному рецепті немає ні яєць, ні вершкового масла, ані маргарину і мінімум борошна! Тож ви можете ощасливити ним рідних, близьких та себе навіть у піст. Сподіваємося, ви вже в передчутті!
Інгредієнти
Манна крупа
1 склянка
Цукор
1 склянка
Ванільний цукор
10 г
Борошно
2/3 cклянки
Какао
3 ст.л з верхом
Рослинна олія
1/2 склянки
Розпушувач
1,5 ч.л.
Сушена вишня (за бажанням)
1/2 склянки
Волоські горіхи (за бажанням)
1/2 склянки
Цукрова пудра для посипки (за бажанням)
2 ч.л
Етапи приготування
01
У глибоку миску всипте манну крупу, цукор і ванільний цукор.
02
Влийте 1 склянку води, перемішайте і залиште при кімнатній температурі на 2-3 години, щоб манка добре набубнявіла.
03
Після влийте олію і перемішайте до однорідності.
04
В отриману масу через сито просійте какао.
05
Потім просійте розпушувач і борошно, добре перемішайте. Готове тісто має бути досить густим, стікати з ложки безперервною стрічкою і якийсь час залишатися на поверхні. (Якщо тісто виходить дуже рідким, додайте ще трохи борошна).
06
Потім додайте в тісто сушену вишню (можна використовувати будь-які цукати або сухофрукти за бажанням, або обійтися без них) і горіхи. Можна вибрати будь-які за смаком або не використовувати взагалі.
07
Духовку розігрійте до 180 ° С.
08
Форму для кексу (можна взяти будь-яку) змастіть маслом, влийте тісто. Випікайте кекс в розігрітій духовці від 30 до 60 хвилин - час випічки залежить від глибини форми. Готовність кексу перевірте дерев'яною паличкою.
09
Кекс остудіть і за бажанням посипте цукровою пудрою.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів