
Піцца з темним шоколадом
Хочете здивувати своїх маленьких ласунчиків і побалувати їх чимось смачненьким? Спробуйте приготувати їм незвичайну піцу з темним шоколадом за нашим рецептом. Дуже смачна, з ніжною основою і м'яким прошарком сиру, з яскраво вираженим смаком шоколаду і хрусткими шматочками горіхів - така піца зникає зі столу в одну мить. До того ж вона ще й надзвичайно корисна. Фісташки містять величезну кількість міді, марганцю і фосфору, а також магнію і калію. Багато в ньому вітаміну Е, а вміст вітаміну В6 вище, ніж у яловиійї печінці. Фундук завдяки високому вмісту калію і кальцію благотворно діє на стінки судин і зміцнює мускулатуру серця, корисний при недокрів'ї. Темний шоколад відмінний антидепресант. Піцца ще й надзвичайно гарна і приваблива на вигляд. Так що готуйте нашу піцу з темним шоколадом і даруйте радість своїм дітям !
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Молоко 2,5% 900г
100 г.
Шампунь Hugva Herbal Оливкова олія 0,5л
20 мл.
Мінеральна вода Трускавецька природна негазована 0,5л
100 мл.
Борошно 7 1кг
350 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
50 г.
Сіль Єгипет
3 г.
Сир Яготинська Моццарелла 45%
250 г.
Стійка крем-фарба Wellaton-Темний шоколад 4/0
200 г.
Сир Mlekoma Маскарпоне 250г
150 г.
Фісташки смажені
30 г.
Фундук
30 г.
Апельсинова цедра Kotanyi 20г
15 г.
Масло вершкове домашнє
25 г.
Етапи приготування
01
Приготувати тісто. Підігріти молоко в кастрюлі. Зняти з вогню. Всипати розкришені дріжджі. Влити молоко в чашу кухонного комбайну, додати оливкову олію та воду. Увімкнути комбайн на 15 секунд. Просіяти борошно з сіллю, додати його та цукор до чаші комбайну. Перемішувати до тих пір, поки тісто не перестане прилипати до стінок чашки. Зробити з тіста кулю та покласти до миски. Накрити тканиною. Дати тісту піднятися при кімнатній темипературі. Воно повинне збільшитися в об'ємі вдвічі.
02
Розігріти духовку до 240°С. Розкачати тісто на присипаній борошном дошці в коржик діаметром приблизно 40 см. Змастити деко вершковим маслом. Викласти перепічку на деко та рівномірно наколоти виделкою.
03
Приготувати начинку. Для цього нарізати сир Моццарелла великими шматками. Розкласти їх у формі розетки в 2 см. від країв перепічки. Випікати до готовності.
04
Шоколад подрібнити та розтопити в кастрюлі на водяній бані. Зняти з вогню та ввести в шоколад сир Маскарпоне. Збити отриману масу. Витягнути піцу з духовки та нанести шар шоколаду з сиром Маскарпоне, не доходячи 1 см. до країв. Порубати фісташки та фундук. Посипати піцу різаними горіхами та апельсиновою цедрою. Замість однієї великої піци можна зробити кілька маленьких, та прикрасити їх будь-якими горіхами та цукатами.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів