
Відкритий пиріг з гарбузом, пореєм і козячим сиром
Відмінне поєднання сирного тіста, гарбуза, цибулі-порею і козячого сиру. Тісто для пирога може бути рубаним і листковим, але тільки не дріжджовим. Не замішують тісто руками, інакше вийде важким. Щоб тісто для пирога було більш ніжним і розсипчастим, рекомендується перед випічкою витримати його в холодильнику як мінімум 30 хвилин. Тісто, викладене в форму, потрібно проколоти вилкою в декількох місцях, щоб не здулося, поставити в духовку і випікати до появи рум'яної скоринки, через 10-12 хвилин перевірити, чи не вздулося тісто, при необхідності знову проколоти виделкою і притиснути його до дна форми. Пиріг можна подавати як самостійну страву. Перед подачею посипають дрібно нарізаною зеленню.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно пшеничне вищий гатунок
3 ст. л.
Сир Пармезан Poggioli Reggiano 24міс 32%
за смаком
Чебрець свіжий 50г
1,5 ч. л.
Сіль Єгипет
за смаком
Цибуля порей
1 шт.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
2 ст. л.
Масло вершкове домашнє
за смаком
Гарбуз Хоккайдо
150 г.
Сир козячий Entrepinares
2,5 ст. л.
Яйце куряче С0 1шт
0,5 шт.
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
2 ч. л.
Вино Giacondi Chardonnay біле сухе 11.5% 3л
1,5 ст. л.
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Духовку розігріти до 180°С, подрібнити розм'якшене масло на шматочки, змішати з борошном, додати тертий пармезан і чебрець, поступово вливати воду, постійно замішуючи тісто. Після чого, прибрати в холодильник на 30 хвилин.
02
Гарбуз очистити і нарізати шматочками, покласти на деко, скропити зверху оливковою олією, приправити спеціями, випікати протягом 15 хвилин, після остудити.
03
Цибулю нарізати кільцями, викласти на розігріту сковороду з вершковим маслом та оливковою олією. Обсмажити. Цибуля не повинна пригорати. Влити вино до цибулі, протушкувати до випарювання рідини. За смаком додати сіль і перець. Остудити суміш.
04
Приготоване тісто розкачати, викласти начинку, трохи при цьому залишивши краї, спочатку цибулю, потім гарбуз, в проміжки викласти сир. Залишені краї тіста загорнути, сформувавши бортики.
05
Змастити зверху тісто збитим яйцем. Залишки яйця змішати з вершками. Залити зверху пиріг. Поставити в духовку на 30-40 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів