
М'ясний паштет із фісташками
Незамінний рецепт при підготовці до великих застіль: просто, смачно і ефектно. Фарш для паштету може бути яловичий або курячий. Перед тим як перекрутити м'ясо в м'ясорубці його потрібно очистити від жиру і плівок. Його треба перекрутити кілька разів поспіль, а краще перемолоти в блендері до однорідності. При покупці фісташок, слід вибирати горішки з вже трохи відчиненою шкаралупою. Якщо шкаралупа закрита, то горіх ще незрілий. Зрілі фісташки всередині блідо-зеленого кольору, з легким фіолетовим відтінком. М'ясний паштет з фісташками гідно урізноманітне асортимент закусок на святковому столі і неодмінно припаде до смаку всім гостям. Готовий паштет можна заморозити і зберігати в морозилці.
Інгредієнти
Фарш із яловичини
900 г.
Сухарі товчені
1 склянка
Фісташки зелені
0,5 склянки
Цибуля ріпчаста
2 шт.
Часник
3 зубчика
Петрушка
50 г.
Яйце
1 шт.
Бренді
50 мл.
Вершки 48%
50 мл.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Кмин
за смаком
Багет французький
за смаком
Соняшникова олія
за смаком
Етапи приготування
01
У великій мисці змішати фарш, сухарі, фісташки, дрібно нарізану цибулю, подрібнений часник і петрушку, сире яйце, бренді, вершки, сіль, перець і кмин. Акуратно, але добре перемішати.
02
Змастити маслом форму для випікання і викласти приготовану м'ясну масу. Злегка притиснути і накрити фольгою. Поставити в глибоке деко і залити гарячою водою так, щоб вона на половину доходила до форми. Випікати 1,5 години в заздалегідь розігрітій до 180°C духовці.
03
Після запікання остудити і залишити на ніч у холодильнику.
04
Зрізати бокові частини з паштету і викласти на тарілку. Порізати тонкими шматочками і подавати з тонко нарізаним багетом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів