Морквяні слайси з білим шоколадом - Image

Морквяні слайси з білим шоколадом

Кількість порцій: 12Час приготування: 45 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Морква - смачний і корисний овоч, дуже затребуваний в кулінарії. Запропонований рецепт - один із варіантів використання моркви у випічці. Морквяна випічка з'явилася дуже давно: в кінці 16-го століття, а в кінці 60-х років минулого століття виявилася на піку популярності. Не здає свої позиції вона і зараз, оскільки вважається "здоровою" випічкою. Крім моркви в нашому рецепті використовують родзинки і горіхи. Чому в назві рецепту "морквяні слайси"? У рецептах стало часто зустрічатися слово "слайс". У перекладі з англійської "slice" означає "шар, шматок, скибочка". У нашому випадку морквяні слайси - порційні шматочки морквяної випічки.

Інгредієнти

Борошно

200 г.

Розпушувач

1 ч. л.

Мелений духмяний перець

0,5 ч. л.

Сода

0,5 ч. л.

Коричневий цукор

50 г.

Морква

1 шт.

Родзинки

50 г.

Горіхи

50 г.

Яйця

3 шт.

Оливкова олія

2 ст. л.

Вершки

100 мл.

Білий шоколад

250 г.

Етапи приготування

01

Розігріти духовку до 180ºС. Застелити пекарським папером прямокутну форму для запікання розмірами 20х30 см. Моркву очистити і натерти на тертці. Горіхи дрібно посікти. Шоколад поламати.

02

Просіяти в миску борошно, розпушувач, запашний перець і соду. Додати цукор, моркву, родзинки і горіхи. Розмішати.

03

Змішати яйця з оливковою олією. Влити їх в суміш сухих інгредієнтів. Ретельно перемішати. Перелити масу у форму для запікання і розрівняти поверхню ложкою.

04

Випікати в духовці протягом 25 хвилин. Остудити.

05

Для ганаша в маленькій каструлі нагріти вершки до точки, близької до кипіння. Зняти з вогню і додати шоколад. Дати йому розтанути, розмішати.

06

Рясно змастити ганашем корж, дати глазурі застигнути і нарізати порційними шматочками.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв