Мексиканський сирний чилі соус - Image

Мексиканський сирний чилі соус

Кількість порцій: 4Час приготування: 35 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Як відомо, мексиканці - народ гарячий, з вогненним темпераментом. Ну а який народ, така і кухня. Тому будьте готові, що в стравах, у яких батьківщина Мексика, дуже багато різних приправ, які насичують страву до неможливості. Можна навіть сказати, що страви Мексики - на любителя. Але якщо підійти до питання з розумом, то можна отримати дуже смачний соус, який буде до речі до багатьох страв. У рецепті сказано, що можна подавати мексиканський соус до тортильяс або чіпсів. Але це далеко не весь перелік. Адже гострі соуси любить і м'ясо, і овочі, і навіть деякі гарніри. Тому такий соус точно не залежиться у вашому холодильнику - від підійде до всього.

Інгредієнти

Сир вершковий

250 г.

Перець чилі

1 шт.

Вершки (20%)

50 мл.

Порошок чилі

5 г.

Перець болгарський

2 шт.

Сир чеддер

250 г.

Помідор

1 шт.

Етапи приготування

01

В невеликій кастрюлі змішати тверді сири, вершки та чайну ложку порошку чілі. Варити суміш на середньому вогні близько 6 хвилин, постійно помішуючи, щоб сир розплавився.

02

Зняти з вогню, додати нарізані помідори, болгарські перці (краще зелені) та перець чилі, почищений від насіння та дрібно порізаний. Слід мати на увазі, що існує кілька сортів та розмірів чилі і всі вони відрізняються ароматом та ступенем гостроти.

03

Перелити соус в соусник. Подавати з тортільяс чи чіпсами. Тортільяс - тонкі коржики з кукурудзяного чи пшеничного борошна, що вживається головним чином у Мексиці.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Мексиканська кесаділья з куркою, сиром та соусом сальса

Мексиканська кесаділья з куркою, сиром та соусом сальса

4

25 хв

Мексиканський сирний чилі соус – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua