
Курка в журавлинному соусі
Навіть таку звичну страву, як смажена курка можна перетворити на незвичайну і оригінальну. І допоможе Вам у цьому соус. Недарма ж кажуть: "Кухаря робить соус". У запропонованому рецепті це кисло-солодкий журавлинний соус з додаванням меду, вершкового масла, мускатного горіха і паприки. Корисність інгредієнтів цього соусу ні в кого не викликає сумнівів. Ягоди журавлини відрізняються своїм унікальним складом. Небагато які фрукти і ягоди можуть похвалитися такою кількістю вітаміну С, що міститься в журавлині. Широкий спектр вітамінів, мінералів, органічних кислот та інших корисних компонентів просто вражає. Недивно, що ця цінна і смачна північна ягода дуже затребувана в кулінарії.
Інгредієнти
Курка
1 шт.
Журавлина
300 г.
Мед
2 ст. л.
Вершкове масло
2 ст. л.
Цукор
4 ст. л.
Вода
200 мл.
Мускатний горіх
1 щіпка
Паприка
1 щіпка
Перець чорний мелений
1 щіпка
Приправа для курки
1 щіпка
Соняшникова олія
1 щіпка
Петрушка
1 щіпка
Сіль
1 щіпка
Етапи приготування
01
Порізати курку на середні шматочки, додати сіль і перець, обсмажити на олії до готовності.
02
Для соусу журавлину промити і покласти в маленьку каструлю. Додати мускатний горіх і паприку. Додати вершкове масло, мед і цукор. Влити воду.
03
Журавлину розтовкти в кашу, варити на слабкому вогні до загустіння.
04
Готову курку викласти на тарілку, полити журавлинним соусом і посипати зеленню.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів