Харчо з баранини - Image

Харчо з баранини

Кількість порцій: 4Час приготування: 25 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Суп -харчо традиційно готують їх яловичини. Цей дуже наваристий на спеціальній кислій основі суп завітав до нас із Грузії. Там в суп додають спеціально сушені сливи ткемалі. Вони ж і надають особливого смаку страви. Крім того, тут багато часнику і різноманітних трав: кінза, кориця, різні приправи. Тому суп виходить дуже пряний і запашний. А ще він набагато густіший, ніж звичайні супи, до яких застосовують золоте правило "в супі має бути половина рідини". У класичному варіанті рецепта є три інгредієнти, які не можна прибрати. Це яловичина, сливи і горіхи - відмінна риса саме грузинського супу. Однак зараз існує багато різних рецептів супу -харчо.

Інгредієнти

Грудинка бараняча

0,3 кг.

Рис

35 г.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Олія рослинна

1 ст. л.

Томатна паста

30 г.

Часник

3 шт.

Перець чилі

5 г.

Кінза

15 г.

Хмелі-сунелі

1 г.

Перець чорний мелений

1 г.

Гвоздика

1 г.

Кориця мелена

1 г.

Аджика

10 г.

Вода

1 л.

Етапи приготування

01

Баранину нарізати на шматочки, покласти в каструлю, залити водою, поставити на вогонь, зварити бульйон. Цибулю дрібно нарізати, змішати її з перцем свіжомеленим, перемішати вручну.

02

Розігріти сковороду, налити рослинну олію, додати томатну пасту, пасерувати.

03

Дрібно нарізати часник і зелень, змішати. У киплячий бульйон додати суміш цибулі з перцем, половину нарізаного перцю чилі, заздалегідь замочений рис і томатну пасту. Варити до повної готовності.

04

За 5 хвилин до кінця приготування в суп додати суміш зелені і часнику, половину перцю чилі, корицю, хмелі-сунелі, гвоздику і аджику. Довести до готовності. При подачі прикрасити зверху свіжою зеленню.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Харчо з баранини – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua