
Гірчичні стегенця
У наш час курячі стегенця є дуже шанованою стравою. Їх зручно і готувати і їсти (мало кісток, смачне, ніжне м'ясо). Але просто смаженими стегенцями вже нікого не здивуєш. Гірчичні стегенця - це досить незвичайний і екзотичний варіант. Головну роль в цьому рецепті грає маринад з гірчиці і лимона. Гірчиця надає курячому м'ясу пікантно-гострий смак, а лимонний сік так добре доповнює її, що смак самих курячих стегенець кардинально змінюється. Просочені лимоном, гірчицею і перцем, стегенця виходять неймовірно соковитими, ніжними, але при цьому абсолютно не жирними. На гарнір до таких пікантних ніжок краще запропонувати картоплю або рис, а також легкий салат або овочеву нарізку.
Інгредієнти
Стегенце куряче
6 шт.
Цибуля ріпчаста
6 шт.
Гірчиця
200 г.
Сіль
1/3 ч. л.
Перець духмяний мелений
1 щіпка
Сік лимонний
4 ст. л.
Олія соняшникова
2 ст. л.
Базилік
1 пучок
Петрушка
3 пучка
Часник
3 зубчики
Етапи приготування
01
Порізати стегенце. Змастити гірчицею, полити лимонним соком, додати перці і перемішати.
02
Накрити тарілкою і поставити зверху невеликий тягар. Дати промаринуватися 4 години.
03
Викласти в сковороду шар цибулі, зверху шматки курки, потім шар цибулі. Смажити на олії 45 хвилин. При подачі на стіл посипати січеною зеленню з часником.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів