
Риба з яблуками
На перший погляд страва здається дивною, адже не часто можна зустріти поєднання риби (а не м'яса) з фруктами. Але, повірте, це варто спробувати. У даній страві ніжна замаринована у вині і олії (до речі, використовувати краще оливкову, вона додасть більш особливий смак, але можна і рослинну) зі свіжою подрібненою зеленню риба чудово поєднується із запеченими яблуками. Рибу можна брати будь-яких сортів, перевагу краще віддати не надто жирним, а от яблука варто використовувати не дуже тверді і обов'язково кисло-солодкі. При подачі можна полити рибу маринадом, який попередньо проварити, додавши ще трохи вина. Подається страва без гарніру, але, за бажанням, можете подати рибу з рисом.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Oселедець Добра Риба Делікатесний 500г
600 г.
Яблука Світ фруктів сушені різані з червоного яблука 50г
400 г.
Лимон
50 г.
Вино Giacondi Chardonnay біле сухе 11.5% 3л
20 мл.
Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл
30 мл.
Зелень мікс 100г
30 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Рибу помити, нарізати на шматки. Зелень помити, просушити і дуже дрібно нарізати (можна подрібнити в блендері). Зі шматочка лимона вичавити сік. Яблука помити, очистити, видалити серцевину і нарізати шматочками. У мисці змішати олію, вино, зелень, сік лимона, сіль і перець.
02
Рибу замаринувати на 15 хвилин. Духовку розігріти до 180°C. Викласти рибу в форму або на деко, між шматками викласти яблука і полити маринадом. Поставити деко в духовку і запікати близько 20 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів