
Фалафель
Фалафель - апетитна страва родом з Стародавнього Єгипту. Готувати легко та швидко. Згодиться до пісного столу. Може бути закускою чи основною стравою. Має надзвичайно корисні властивості.
Інгредієнти
Нут
250 г.
Кунжут
1 ст. л.
Цибуля зелена
3 шт.
Кумин
3 ч.л.
Коріандр
3 ч.л.
Чилі
2 ч.л.
Сік лимона
за смаком
Оливкова олія
за смаком
Етапи приготування
01
Замочіть нут в холодній воді так, щоб вона на 2-3 см покривала його. Час замочування від 6 до 12 годин.
02
Потовчіть обсмажений кунжут разом з декількома краплинами оливкової олії. Вийде паста Тахіна.
03
Подрібніть стеблинки зеленої цибулі.
04
Поступово, невеликими порціями перекладайте нут в чашу блендера і пульсуючими підходами зробіть з нього пасту.
05
Подрібніть в блендері тахін, сушений кумін, коріандр, гострий чилі і зелену цибулю.
06
Перемішайте все до однорідної маси, додаючи сік лимона.
07
Зробіть кульки розміром з волоський горіх.
08
Нагрійте олію у сковорідці та занурюйте кульки по декілька штук так, щоб Вам було зручно їх перевертати.
09
Обсмажте кульки до золотистої скоринки з усіх боків. Потім перекладіть на паперовий рушник, щоб трохи прибрати олію.
10
Подавайте з соусом - з хумусом або на йогурті.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів