Курка в соусі барбекю з абрикосовим джемом - Image

Курка в соусі барбекю з абрикосовим джемом

Кількість порцій: 8Час приготування: 1 год 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Курка і соус барбекю - це чудове поєднання. Соус надає курці легкий присмак димку, робить її більш пряною. А абрикосовий джем надає страві трохи солодкий, але незвичайний смак. Ви тільки уявіть, як смачно поєднується курка з таким змішаним смаком димку і солодощів. Думаємо, всім трохи набридли вже банальні і застарілі страви. Тут же, ми вам пропонуємо щось нове, те, що точно запам'ятається вам і вашим гостям. До того ж, курка виходить досить ситною, так що їсти її можна і як повноцінну страву.

Інгредієнти

Олія оливкова

1 ст.л.

Часник

2 зуб.

Томати консервовані

800 г

Джем абрикосовий

100 г

Сіль

2,5 ч.л.

Оцет бальзамічний

1 ст.л.

Перець чорний мелений

5 г

Курка

1,8 кг

Етапи приготування

01

Розігріти духовку до 200°C градусів.

02

Розігріти оливкову олію в невеликому сотейнику на середньому вогні. Додати подрібнений часник і готувати 1 хвилину. Потім додати томати, джем, оцет і половину солі і перцю. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 15 хвилин, поки соус злегка не загусне.

03

Тим часом, порізати курку на шматки, промити під холодною водою і добре просушити паперовим рушником.

04

Викласти у вогнетривку форму або на деко, посолити і поперчити рештою солі і перцю. Залити готовим соусом і поставити в духовку на 1 годину до готовності, 1 раз за час готування поливши соусом.

05

Подавати страву гарячою із соусом.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв