Торт "Криольо" - Image

Торт "Криольо"

Кількість порцій: 9Час приготування: 3 годСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Цій чудовий, незвичайний і вишуканий десерт має свого автора і першовідкривача. Його ім'я П'єр Ерме. Про цю страву він згадує у своїй останній кулінарній книзі. І не дивлячись на те, що торт цей трохи складний у приготуванні, все ж він користується надзвичайною популярністю у господинь. Адже найтонший смак шоколадного мусу з м'якими бананами, ароматним імбиром і лимоном підкорять навіть найвибагливіших поціновувачів. Якщо ваш будинок - це царина вічного свята і веселощів, якщо ви обожнюєте приймати гостей у будинку, і серед них маєте вже славу неймовірної господині, а підтримувати звання слід постійно, тоді торт " Криольо" - це те, що вам потрібно.

Продукти для рецепту

Борошно мигдальне Моя Країна 200г
220.40

Борошно мигдальне Моя Країна 200г

200 г

Інгредієнти

Борошно мигдальне Моя Країна 200г

60 г.

Кокосова стружка Еко біла 1кг

за смаком

Цукрова пудра Aro 250г

за смаком

Цедра лимона Auchan в баночці 45г

1 шт.

Цукор білий

135 г.

Банани SantaVita сушені 100г

10 шт.

Масло вершкове домашнє

40 г.

Цукор тростинний Verival нерафінований 500г

25 г.

Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл

за смаком

Вода негазована Аквуля 2л

130 мл.

Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г

380 г.

Яйця курячі Eurogroup 10шт

4 шт.

Шоколад темний Auchan 72% 100г

350 г.

Етапи приготування

01

Розігріти духовку до 150°C. Збити 3 білка в стійку піну, поступово всипаючи мілкий цукор 35 г. Просіяти цукрову пудру і мигдалеве борошно, додати кокосову стружку. Отриману масу додати до збитих яєць і акуратно перемішати за допомогою силіконової лопатки. Заповнити білковою масою кулінарний мішок із рівною і круглою насадкою. На деко, вистелене пергаментним папером, нанести білковою масою по краях 2 кола діаметром 19 см. Злегка посипати просіяною цукровою пудрою. Дати постояти 10 хвилин. Знову посипати цукровою пудрою і дати постояти ще 10 хвилин. Поставити коржі в розігріту до 150°C духовку 30-35 хвилин. Вийняти коржі з духовки, перекласти на решітку і дати охолонути.

02

Нарізати 4 банана на кружки товщиною 1 см. Полити лимонним соком. У сковороді на сильному вогні розігріти вершкове масло 20 г. Покласти в нього кружечки банана. Посипати тростинним цукром, швидко підрум'янити (1-2 хвилини) з двох сторін і відкинути на друшляк. Поставити порожню миску для збивання в морозильну камеру на 15 хвилин.

03

У воду 30 мл. додати цукор 70 г., довести до кипіння і готувати 3 хвилини, температура суміші повинна бути 118°C. Збити в мисці жовтки 3 шт. з цілим яйцем. Не припиняючи збивати жовтки, тоненькою цівкою влити гарячий сироп. Подрібнити шоколад 200 г. і розтопити в каструлі на водяній бані. Зрізати з лимона тонку цедру і дуже дрібно її насікти. Ввести цедру разом із імбиром в розтоплений шоколад. Вийняти миску для збивання з холодильника, влити вершки 250 г. і збити їх до твердих піків. Ввести в вершки шоколад розтоплений, перемішати до однорідності. Додати збиті з сиропом жовтки. Перемішати акуратно знизу вгору. Взяти форму діаметром 20 см. 5 бананів нарізати уздовж товщиною близько 0,5-1 см. З двох сторін добре скропити соком лимона.

04

На дно покласти перший корж. По колу стінок викласти банани. Мус зібрати в кондитерський мішок. Викласти 1/3 мусу на корж, розрівняти акуратно. Покрити мус кружечками банана. Закрити банани половиною мусу, який залишився, і на нього укласти другий диск торта. Мусом, який залишився, покрити верх торта. Накрити харчовою плівкою і прибрати на ніч у холодильник.

05

Приготувати шоколадний соус. Подрібнити шоколад 50 г. і висипати його в каструлю з товстим дном. Додати воду 100 мл., вершки 250 г. і цукор, який залишився. Довести до кипіння на слабкому вогні і готувати, помішуючи лопаткою, поки соус не стане густим.

06

Подрібнити шоколад 100 г. У каструлі з товстим дном довести вершки 80 г. до кипіння. Зняти каструлю з вогню і поступово в гарячі вершки додавати потроху шоколаду, кожен раз добре перемішуючи з центру по колу, збільшуючи радіус. Коли весь шоколад буде додано і розтоплено, остудити масу до 60°C  Після цього додати шматочками розм'якшене вершкове масло 20 г., розмішуючи, як можна менше. Потім, при мінімальному перемішуванні додати шоколадний соус. Маса повинна вийти однорідною. Цю глазур використовувати теплою 35-40°C.

07

Дістати торт з холодильника, зняти форму. Зверху розподілити глазур по всій поверхні. Дати глазурі трохи застигнути, потім посипати її кокосовою стружкою. Прикрасити кружечками бананів, які залишились, і лимона.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Торт з попкорном

Торт з попкорном

15

2 год