Болгарська мусака з бараниною - Image

Болгарська мусака з бараниною

Кількість порцій: 4Час приготування: 2 год 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Це традиційне східно-середземноморське блюдо. Мусаку готують в Туреччині, Греції та Болгарії, і скрізь є свої особливості. У Болгарії мусака - це запечена суміш фаршу і картоплі з заливкою. М'ясо для мусаки - баранина, але може бути і телятина. Основні і обов'язкові овочі - цибуля, баклажани, помідори. Особливість приготування мусаки полягає в тому, що всі продукти закладають в неї одночасно, а потім тушкують протягом однієї години. У болгарському варіанті - шари баранячого фаршу, баклажанів, помідорів та цибулі покривають соусом з натурального йогурту і сиру. Болгарська мусака з бараниною - блюдо, яке вам обов'язково варто спробувати.

Інгредієнти

Баклажани

1,2 кг.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Фарш баранячий

900 г.

Сіль

2 ч. л.

Олія рослинна

2 ст. л.

Паприка

1 ч. л.

Перець чорний мелений

0,25 ч. л.

Борошно пшеничне

150 г.

Помідори

4 шт.

Яйце куряче

4 шт.

Йогурт

300 мл.

Етапи приготування

01

Баклажани нарізати тонкими часточками, натерти сіллю. Залишити на 1 годину.

02

Цибулю подрібнити, обсмажити на розігрітій сковороді в олії до золотистого кольору.

03

Додати в сковороду фарш, паприку, посолити і поперчити за смаком. Зайвий жир і олію перелити в іншу сковороду, яку поставити на вогонь.

04

Баклажани обваляти в борошні, обсмажити на приготованій сковороді.

05

У змащену олією форму для випікання викласти на дно шар фаршу, зверху баклажани, на баклажани покласти тонко нарізані помідори. Поставити в розігріту до 180°C духовку на 1 годину.

06

У мисці змішати яєчні жовтки, йогурт, всипати борошно, ретельно перемішати. Залити сумішшю мусаку, готувати ще 15 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв