Яловичина по-бургундськи - Image

Яловичина по-бургундськи

Кількість порцій: 6Час приготування: 3 год 20 хвСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Страва "яловичина по-бургундськи" - є загальновідомою, знаменитою, старовинною французькою стравою. Її інгредієнти можуть змінюватися. М'ясо, наприклад, в нашому рецепті можна брати будь-яке, яке можна тушкувати, наприклад, лопатку, наднирник або голяшку. Для поліпшення смакових якостей м'яса використовують не тільки приправи, як у нашому випадку лавровий листок і перець, але додають вино. Можна також використовувати різне вино або додавати коньяк. Але у французів на рахунок вина особливе ставлення. Вони кажуть, що додавайте вино тільки те, яке самі б випили в чистому вигляді. Приготуйте цю страву з французьким присмаком і порадуйте себе і своїх близьких Францією на тарілці вдома.

Продукти для рецепту

Печериці Українські Печериці Кремові 500г
135.00

Печериці Українські Печериці Кремові 500г

500 г

Інгредієнти

Печериці Українські Печериці Кремові 500г

250 г.

Бекон охолоджений

80 г.

Яловичина піджарка

1,2 кг.

Томатна паста Marinado 25% 460мл

1 ст. л.

Борошно 7 1кг

2 ст. л.

Вино Bastida Me Gusta червоне 0,75л

350 мл.

Бульйон курячий Food Studio 500мл

500 мл.

Лист лавровий Любисток цілий 10г

1 шт.

Часник

1 зуб.

Морква

3 шт.

Цибуля

100 г.

Масло вершкове домашнє

30 г.

Сіль Єгипет

за смаком

Перець чорний Kotanyi горошок 70г

за смаком

Етапи приготування

01

У великій кастрюлі на рослинній олії обсмажити гриби до золотистого кольору, близько 15 хвилин. Перекласти їх на тарілку. М'ясо порізати на кубики з стороною 2,5 сантиметра, поперчити та посолити за смаком, обсмажити на сильному вогні. Потім покласти на тарілку.

02

Порізати бекон тоненькими смужечками. З каструлі вийняти все, і залишити лише трішки масла. Смажити бекон протягом 5 хвилин. Додати томатну пасту та перемішувати 30 секунд. Додати борошно та смажити також протягом 30 секунд.

03

Повернути в каструлю яловичину та влити вино, бульйон, покласти лавровий листок та подрібнений часник. Довести до кипіння та перенести в духовку розігріту до 180ᵒC. Тушкувати близько однієї години.

04

Нарізати моркву шматочками середньої величини. Покласти її до каструлі та відправити знову в духовку. Тушкувати ще 1,5 години. За 15 хвилин до готовності додати готові гриби.

05

Коли страва буде майже готова, покласти в каструлю вершкове масло і розмішувати до розчинення. При подачі, за бажанням, посипати петрушкою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв