Рисова запіканка з морквою, яблуками та родзинками - Image

Рисова запіканка з морквою, яблуками та родзинками

Кількість порцій: 8Час приготування: 1 год 20 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Cніданок

Запіканки, якими годували нас в далекому дитинстві, були куди більш корисніше більшості тих страв, що ми їмо сьогодні. Давайте згадаємо класичний рецепт, трохи вдосконалимо його і подбаємо про себе і, звичайно, про малюків, якщо вони є у вашій родині. Їм така смакота точно сподобається! До речі, при бажанні до запеканочки можна подати сметану, збиту з цукром, або заварний крем - буде особливо смачно і святково. Впевнені, що цей дієтичний рецепт обов'язково "приживеться" у вашій родині.

Продукти для рецепту

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
60.80 - 79.00

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

950 г

Інгредієнти

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

2,5 склянки

Рис пропарений

1 склянка

Масло вершкове домашнє

100 г + ще трохи для змазування форми

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

3 шт.

Цукор Ваш Цукор 10кг

1/3 склянки

Морква

2 шт.

Яблука Світ фруктів сушені різані з червоного яблука 50г

2 шт.

Цукор ванільний Auchan 8г

1 ч.л.

Родзинки

100 г

Спеція Кориця мелена

2 ч.л

Сіль Єгипет

дрібка

Етапи приготування

01

Родзинки промийте і замочіть в теплій воді.

02

Духовку нагрійте до 180°C.

03

У каструльку влийте молоко і доведіть його до кипіння. Як тільки молоко закипить, всипте рис, трохи посоліть і варіть, помішуючи, на повільному вогні близько 20 хвилин до отримання густої каші.

04

Потім зніміть каструлю з вогню, дайте рису злегка охолонути і додайте вершкове масло. Перемішайте до однорідності.

05

Моркву натріть на середній терці.

06

Яблука очистіть, видаліть сердцевинки і наріжте їх дрібними кубиками. Посипте корицею і перемішайте.

07

Жовтки відокремте від білків. Покладіть білки на холод.

08

Жовтки збийте з цукром і ванільним цукром, з'єднайте з рисом і перемішайте.

09

Туди ж додайте моркву, яблука і набубнявілі родзинки, все добре перемішайте.

10

Білки збийте з дрібкою солі до стійкої піни. Акуратно з'єднайте їх з рисової сумішшю, обережно перемішайте.

11

Отриману масу викладіть у змащену вершковим маслом або застелену пергаментним папером форму, розрівняйте.

12

Випікайте в розігрітій духовці 30-35 хвилин. Готову запіканку остудіть і розріжте на порції.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв