Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти сніданок на кожен день › Вівсяні ботончики "Гранола"
Вівсяні ботончики "Гранола"

Вівсяні ботончики "Гранола"

Перекушувати шоколадними батончиками зі штучними добавками вже давно не модно. Краще обрати здорову альтернативу під назвою "гранола". На Заході цей продукт із суміші пластівців, родзинок і насіння давно завоював популярність як чудовий перекус. По суті гранола - це розсипчасті мюслі домашнього приготування, які можна подати до сніданку або навіть використовувати як наповнювач для морозива або фруктових салатів. Проте в цьому рецепті ми пропонуємо дещо інший, ще більш цікавий варіант: запекти гарнолу у вигляді батончиків, які зручно носити з собою, - тоді у вас під рукою завжди буде чим перекусити. До речі, ви можете доповнити суміш будь-якими горішками, сушеними ягодами, кунжутом - справа виключно вашого смаку.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Вершкове масло — 180 г
  2. 2. Коричневий цукор — 150 г
  3. 3. Мед — 4 ст.л.
  4. 4. Вівсяні пластівці — 400 г
  5. 5. Апельсин — 1 шт.
  6. 6. Родзинки — 100 г
  7. 7. Кориця мелена — 1 ч.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку нагрійте до 190°C.

  2. З апельсина зніміть цедру.

  3. У великій каструлі розтопіть вершкове масло. Додайте цукор, мед, корицю і цедру апельсина, перемішайте.

  4. Нагрівайте суміш на повільному вогні до повного розчинення цукру.

  5. Зніміть каструлю з вогню і до отриманого сиропу всипте вівсяні пластівці і родзинки, все добре перемішайте.

  6. Квадратну форму для випікання застеліть пергаментним папіром, змастіть її маслом і викладіть суміш для граноли. Рівномірно розподіліть суміш і утрамбуйте ложкою. Випікайте у розігрітій духовці 15-20 хвилин - до золотистого кольору, потім дайте остигнути і наріжте квадратиками.