
Горіховий торт зі згущеним молоком
Існує кілька варіантів приготування горіхових тортів. Товчені горіхи можна додати в тісто, а можна - в крем. Є рецепти, за якими ними пересипають коржі. У запропонованому рецепті горіхи як інгредієнт використовують лише для прикраси торта: верхній корж, змащений смачним масляним кремом зі згущеним молоком, у відповідності зі своєю фантазією прикрашають тертим шоколадом і горіхами. Причому, горіхи можна вибрати будь-які: волоські, арахіс, фундук або мигдаль. Ще одна особливість цього рецепту в тому, що в крем додають мак. Спробуйте: дуже смачно.
Інгредієнти
Борошно пшеничне
300 г.
Цукор
300 г.
Яйце куряче
3 шт.
Сметана
300 г.
Масло вершкове
200 г.
Молоко згущене
200 г.
Мак
20 г.
Шоколад
50 г.
Горіхи
70 г.
Етапи приготування
01
Змішати просіяне борошно з цукром. Додати соду, яйця, сметану і довести тісто до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 180°C. Вилити тісто у форму і випікати близько 30 хвилин.
02
Готовий пиріг розрізати на 3 коржі. Розм'якшене вершкове масло збити зі згущеним молоком. Третину крему відкласти. Мак залити окропом на 5 хвилин, а потім додати в 2/3 крему.
03
Кожен корж змастити кремом з маком, а верхній - кремом без маку. Прикрасити торт тертим шоколадом і горіхами.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів