Масала чай - Image

Масала чай

Кількість порцій: 2Час приготування: 15 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Масала – це відомий на весь світ індійський пряний напій на основі молока і різних спецій. Його традиційно готують до звичайної сімейної трапези, а також підносять до особливої нагоди – приходу гостей. Крім того, що масала досить цікава, так би мовити пікантна і багатогранна на смак, вона ще й корисна, особливо для тих, хто стежить за своєю вагою. Всім відомо, що спеції значно прискорюють обмінні процеси в організмі. Тому для людей, які дотримуються дієти і буквально рахують з'їдені калорії, масала стане чудовою знахідкою, розуміється, якщо використовувати в приготуванні знежирене молоко, а цукор замінити корисним і натуральним підсолоджувачем – медом. Приємного чаювання.

Інгредієнти

Чай чорний

2 ст. л.

Кардамон

2 шт.

Перець чорний горошком

2 шт.

Молоко

240 мл

Цукор

за смаком

Кориця в паличках

1 шт

Гвоздика

2 шт

Вода

480 мл

Етапи приготування

01

Насипати в невелику каструлю індійський чорний чай, цукор і спеції.

02

Залити водою, поставити на вогонь і довести до кипіння.

03

Додати молоко, варити ще 5 хвилин.

04

Процідити через дрібне сито.

05

Подавати чай гарячим.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

Масала чай – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua