
Гречані зрази з кисломолочним сиром
Зрази вважаються типовою стравою для білоруської, литовської і навіть української кухні. У класичному варіанті страви використовується м'ясо. Найчастіше яловичина. У м'ясо замотують різну начинку. Вважається, що зрази з'явилися на території Речі Посполитої завдяки дружині одного із правителів цієї імперії. Часто зустрічаються в наш час і картопляні зрази. А ось зрази із гречки - набагато рідше. Але повірте, така страва заслуговує не менше уваги. Тим більше, що гречка начиняється кисломолочним сиром. Це дуже незвично, і як мінімум через це варто спробувати цю страву.
Інгредієнти
Гречка дроблена
200 г.
Молоко
400 мл.
Сир
250 г.
Яйця
2 шт.
Цукор
2 ст. л.
Масло вершкове
1 ст. л.
Сіль
1 ст. л.
Етапи приготування
01
Сир змішати з 1 яйцем і 1 ст. л. цукра. Добре все перетерти до однорідної маси.
02
Молоко довести до кипіння, додати вершкове масло і гречку. Варити до готовності.
03
У готову гречку додати 1 ложку цукру, яйце і сіль. Добре перемішати.
04
З маси зробити коржики. У середину коржа покласти сирну начинку і зліпити зрази. Готові зрази варити на пару протягом 20 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів