
Мамалига
Мамалига перенесе вас у старовинні часи, коли на вулицях було чути шум і скрип кінних возів, люди освітлювали вулиці лампами на гасі, а в небі ще не літали літаки. Це румунське блюдо дуже ситне, корисне і легке в приготуванні. Мамалига являє собою тверду масу з крутозавареної каші. Зовні вона схожа на шматок сиру. Зокрема, і готується мамалига з сиру ементаль і пармезану. Кукурудзяне борошно, яке входить до складу страви, дуже корисне для організму, оскільки воно не таке важке, як пшеничне або житнє. Подавати це незвичайне блюдо ви можете зі шкварками, яйцем або ж грибами. Внесіть в будинок дух традицій!
Інгредієнти
Кукурудзяна мука
300 г.
Вода
1 л.
Ементальський сир
200 г.
Копчена корейка / грудинка
100 г.
Вершкове масло
80 г.
Сир пармезан тертий
80 г.
Сіль
щіпка
Етапи приготування
01
Довести до кипіння літр води у великій каструлі.
02
Додати сіль і рівномірно всипати кукурудзяне борошно, постійно помішуючи дуже великою дерев'яною ложкою або краще пласкою дерев'яною палицею, щоб не утворювалися грудочки.
03
Варити, постійно помішуючи, 40 хвилин.
04
Змастити вершковим маслом деко з високими краями або форму для духовки.
05
Викласти на деко гарячу мамалигу, чергуючи з порізаним сиром.
06
Злегка підсмажити на вершковому маслі корейку, порізану тонкими смужками.
07
Викласти зверху на мамалигу, посипати тертим сиром.
08
Випікати в духовці, заздалегідь розігрітій до 180°C близько 20 хвилин.
09
Подавати на стіл у гарячому вигляді.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів