
Лимонний пудинг з цедрою
«Англійська каша із сокири». Ви здивуєтеся, але так говорять про пудинг. А все тому, що раніше цю страву готували з недоїдених залишків вчорашньої трапези. Зараз же пудинг – популярний і всіма улюблений десерт, що складається як мінімум з борошна, молока, яєць і цукру. На сьогоднішній день існує величезний різновид рецептів пудингу. Він може складатися з чого завгодно: від родзинок і шоколаду до кров'яної ковбаси і рису. Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом лимонного пудингу з цедрою. Використання лимона робить смак десерту в міру солодким з приємною цитрусовою ноткою. Легка текстура нагадує повітряне суфле, а за яскравим зовнішнім виглядом не відрізнити від лимонного курда – густого заварного крему.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Цукор Ваш Цукор 10кг
125 г.
Масло вершкове домашнє
50 г.
Вода негазована Аквуля 2л
15 мл.
Борошно пшеничне вищий гатунок
50 г.
Лимон
1 шт.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
225 мл.
Яйце куряче С0 1шт
2 шт.
Етапи приготування
01
Вершкове масло збити з цукром і водою в пухку масу. Лимон помити, цедру натерти на дрібній тертці (повинно вийти близько 2 столових ложок). Сік вичавити. Перемішати сік і цедру з просіяним борошном.
02
Яєчні білки збити в пишну масу. Окремо збити жовтки з молоком. Додати жовтки і білки в масляну суміш.
03
Духовку розігріти до 175°C. Тісто вилити у формочки, бажано з вогнетривкого скла (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Запікати пудинг близько 45 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів