Компот із груш - Image

Компот із груш

Кількість порцій: 6Час приготування: 40 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Ще в XVIII столітті на Русі знали і любили варити солодкий напій із фруктів і ягід. Тоді він ще вважався святково стравою, яку варили спеціально до святвечора. Тільки готували його із сухофруктів. Відповідно, і називали його узвар. Напій зі свіжих фруктів з'явився трохи пізніше. Спочатку його почали готувати в Європі. Тому й саме слово "компот" - французького походження. Зараз компот - це смачний безалкогольний напій, солодкий і легкий. Він добре втамовує спрагу і взагалі збагачує організм вітамінами, які є в фруктах, зокрема, у грушах. У ній дуже багато вітамінів С, B1, Р, РР, а також каротину і невелика доза цукру.

Інгредієнти

Груша

4 шт.

Лимонна кислота

щіпка

Цукор

150 г.

Вода

2000 мл.

Етапи приготування

01

Промити ретельно груші, порізати на тонкі часточки і видалити серцевини.

02

Налити в каструлю води, всипати цукор і лимонну кислоту і поставити каструлю на плиту.

03

Як тільки вода закипить, додати порізані груші і знову дочекатися, щоб вода закипіла.

04

Варити компот ще 10 хвилин.

05

Остудити компот і можна подавати.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв

Компот із груш – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua