
Карі з яблуками і нутом
Традиційно приправа карі повинна готуватися безпосередньо перед приготуванням їжі. В Індії люди змішують карі з суміші різних приправ. Але головним інгредієнтом повинна бути куркума, якої повинно бути не менше 25% від усієї приправи. Карі не можна довго зберігати, бо порошок його листя дуже швидко випаровує ефірні масла. З цього можна зробити висновок, що на прилавки наших магазинів надходить видозмінена приправа, що відрізняється від оригіналу, який навряд чи доживе до прибуття на наші кухні. До складу карі повинен також входити коріандр, обов'язковий інгредієнт - кайенский перець. Ці три прянощі є обов'язковими для карі, всі інші спеції можуть додаватися за бажанням, наприклад мускатний горіх, кмин, гвоздика, кориця, імбир, кардамон, базилік, часник, м'ята, різні перці, фенхель та інші.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
1 ст. л.
Карі Carmencita 40г
6 ч. л.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
1 шт.
Шампунь твердий Cosmia Bio з екстрактами лаванди та імбиру 85г
2 ст. л.
Часник
4 зубчика
Кінза 70г
100 г.
Томати Гурман очищені у власному соку 430г
800 г.
Сироп Brandbar Зелене яблуко 0,7л
2 шт.
Нут Auchan консервований 425мл
850 г.
Йогурт Mlekovita натуральний 3% 1кг
250 мл.
Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл
1 ст. л.
Етапи приготування
01
Цибулю нарізати півкільцями. Часник подрібнити. Яблука очистити від шкірки і серцевини і порізати невеликими шматочками. Нут промити і просушити.
02
Розігріти оливкову олію у великому сотейнику на середньому вогні. Додати карі і обсмажити хвилину. Потім додати цибулю, імбир і часник. Обсмажити 2-3 хвилини.
03
Додати кінзу, помідори, яблука і нут. Накрити кришкою і тушкувати до м'якості 30-40 хвилин.
04
Зняти з вогню і вмішати лимонний сік.
05
Перед подачею вмішати йогурт.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів