
Сирний пиріг з крихт
Судячи з назви, Ви можете подумати, що подібна випічка готується як пудинг із крихт – залишків недоїдених страв і продуктів. А ось і ні. Таке ім'я пиріг отримав завдяки цікавій технології приготування: у форму для випікання поверх сирної маси викладається подрібнена в порошок суміш із борошна та вершкового масла. Після приготування «верхівка» пирога нагадує поверхню з великою кількістю крихт, загалом – виглядає дуже ефектно і ошатно. Те, що потрібно для святкового столу і прийому гостей. Оскільки серединка складається із кисломолочного сиру, випічка виходить дуже ніжною, повітряною і пористою, а кожен шматочок тане в роті. Приготуйте цю смакоту і переконайтеся в цьому самостійно.
Інгредієнти
Борошно пшеничне
400 г.
Масло вершкове
150 г.
Кисломолочний сир
300 г.
Яйце куряче
2 шт.
Цукор
200 г.
Ванілін
10 г.
Етапи приготування
01
Просіяне борошно і заморожене масло подрібнити в крихту. Додати цукор і ванілін. Довести все до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 200°C.
02
Сир протерти через сито, додати трохи цукру і яйце. Трохи збити міксером. У форму для випічки викласти шар крихт (2/3), потім начинку і знову крихти. Поставити форму в духовку і випікати близько 20-25 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів