
Мигдальна орчата
Цей популярний в Іспанії та країнах Латинської Америки охолоджуючий безалкогольний напій підбадьорить Вас в літню спеку. Орчата (або оршата) – ласощі в основному сезонні, проте в сонячній пекучій Іспанії її п'ють цілий рік. Цей білий солодкуватий коктейль настільки полюбився місцевими жителями, що орчату почали продавати в спеціалізованих кафе – орчатеріях. До нього подають фортон – традиційну іспанську булочку витягнутої форми, яку, перш ніж надкусити, потрібно вмочити в келиху з орчатою. Обов'язковим компонентом цього валенсійського частування традиційно є бульби чуфи – земляного горіха. Пориньте і Ви в іспанський колорит і приготуйте мигдальну орчату в домашніх умовах.
Інгредієнти
Рис
6 ст. л.
Миuдаль бланшованый
170 г
Молоко сгущённое
250 г
Вода
1375 мл
Корица в палочках
1 шт.
Етапи приготування
01
У чашу середнього розміру покладіть рис, мигдаль, паличку кориці і залийте все це 625 мл води. Перемішайте, щільно закрийте і дайте настоятися протягом 8 годин.
02
Вміст миски збийте блендером 3-4 хвилини. Крупинки повинні бути дуже дрібними. Якщо не досягли бажаного результату, то збийте ще протягом 2-х хвилин. Додайте 500 мл води і продовжуйте збивати ще хвилину.
03
Візьміть сито, покладіть на нього марлю в 2 шари і процідіть отриману суміш, розмішуючи ложкою. Гущавину, що в марлі відіжміть. Процідіть отриману рідину ще раз, щоб видалити крупинки, що потрапили туди .
04
До мигдалево-рисової суміші додайте 250 мл води і 1 чашку згущеного молока. Все ретельно перемішайте і поставте охолоджуватися.
05
Розлийте в склянки і додайте лід.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів