Аліванка - Image

Аліванка

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Дуже складно сказати точно, хто і коли приготував цю страву. Кулінарні книги і навіть інтернет мовчать із цього приводу. Але те, що ця страва дуже смачна - це правда. Приготувавши її лише один раз, вона вкорениться у вашому сімейному раціоні надовго. А все завдяки тому, що це чудовий домашній десерт. Аліванку не дуже складно готувати, при цьому вона дуже ніжна на смак. А все завдяки тому, що головним інгредієнтом тут є кисломолочний сир. Як відомо, він збагачує організм кальцієм. А ще цей білковий продукт не дуже калорійний, навіть навпаки. Такий десерт порадує вашу сім'ю навіть холодною зимою або спекотним літом.

Інгредієнти

Сир

600 г.

Яйця

6 шт.

Борошно кукурудзяне

250 г.

Борошно пшеничне

3 ст. л.

Вершкове масло

3 ст. л.

Сметана

200 г.

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Сир ретельно розтерти з яйцями і сіллю. Розігріти духовку до 180°C.

02

Всипати просіяне кукурудзяне і пшеничне борошно, покласти розм'якшене вершкове масло, добре перемішати.

03

Додати 100 г. сметани, перемішати. Форму для запікання змастити маслом, викласти тісто, розрівняти.

04

Запікати до готовності. Подати зі сметаною.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Паштет із білої квасолі, перцю і рікоти

Паштет із білої квасолі, перцю і рікоти

4

10 хв

Аліванка – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua