Сирний пиріг по-осетинські - Image

Сирний пиріг по-осетинські

Кількість порцій: 10Час приготування: 1 годСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

М'який, ароматний сирний пиріг по-осетинські назавжди заполонить Ваше серце. Його національна назва – цахараджін. Історія появи осетинських пирогів йде глибоко в століття. Традиційно його готують з прісного або дріжджового тіста з великою кількістю начинки. При чому, якщо корж виходив товстим, говорили про недосвідченість господині. Тісто на такі пироги потрібно вимішувати і розкачувати руками. Воно не любить качалку. Бринза надає пирогу легкий, ненав'язливий вершково-солонуватий смак, характерний для страв кавказької кухні. А листя буряка, розкриваючи свій аромат в процесі запікання, – солодкуватий смак. Пиріг виходить дуже ситним.

Інгредієнти

Борошно

700 г.

Дріжджі сухі

1/2 ст. л.

Цукор

1 ч. л.

Соняшникова олія

100 г.

Вершкове масло

за смаком

Бринза

350 г.

Листя буряка

750 г.

Етапи приготування

01

Змішати дріжджі, сіль, цукор і трохи розчиненого в теплій воді борошна. Поставити опару в тепле місце на 10 хвилин.

02

Перемішати розім'яту виделкою бринзу і бурякове листя, не приминаючи їх, щоб не витік сік. Розділити начинку на 3 частини.

03

В опару, що пыдыйшла, додати просіяне борошно і воду. Гарненько вимісити тісто, потихеньку додаючи соняшникову олію. Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце на 1 годину. Коли тісто підниметься, вимісити ще раз і в тепле місце на 20 хвилин.

04

Тісто розділити на 3 частини. Кожну розкачати в невеликий коржик. У середину викласти начинку, трохи прим'яти і зібрати тісто навколо. Коржик перевернути і розім'яти руками вже в більш тонкий круглий корж.

05

Пиріг викласти на розігріте деко. Розрівняти і зробити в центрі дірочку, щоб з пирога виходило повітря.

06

Випікати в заздалегідь розігрітій до 200°C духовці 30 хвилин. Готовий пиріг зверху рясно змастити вершковим маслом.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Сирний пиріг по-осетинські – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua