Полуничні "змійки" - Image

Полуничні "змійки"

Кількість порцій: 4Час приготування: 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Рецепт цього простого десерту відразу ж може зацікавити тих, у кого є в домі дітки. Адже вони (діти) люблять, щоб страва бути не тільки смачною, а й мала незвичайний зовнішній вигляд. Тоді такі страви відразу ж привертають їхню увагу. Полуничні "змійки" можна робити, якщо у вас скоро має відбутися дитяче свято. Тоді вони із задоволенням поласують таким смачним десертом. Говорячи про дорослих, думаємо, вони теж не відмовляться від такої видовищної страви. Адже тільки подивившись на неї, настрій відразу ж піднімається . А так як полуниця ще й дуже корисна, то такий рецепт стане в нагоді тим батькам, у кого діти не люблять їсти цю ягоду саму по собі.

Інгредієнти

Сіль

3 г

Яйця

2 шт.

Вода

100 мл

Борошно

60 г

Вершки 35%

100 мл

Полуниця

400 г

Цукор

1 ст. л.

Масло вершкове

40 г

Етапи приготування

01

Влити воду в сотейник, всипати сіль і цукор, додати вершкове масло. Поставити на вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння.Борошно заздалегідь просіяти на аркуш цупкого паперу. Як тільки суміш закипить, згорнути папір жолобком й обережно всипати борошно.

02

Розмішувати, не знімаючи сотейник з вогню, поки тісто не почне легко відділятися від стінок посуду, приблизно 2 хв. Зняти з вогню.Продовжуючи вимішувати тісто, додати спочатку один, потім другий жовток. Якщо тісто вийшло дуже густим, то покласти ще 1 жовток. Тісто готове, коли воно як густа сметана.

03

Розігріти духовку до 180 ° С. Деко накрити листом пергаменту. Перекласти тісто в кулінарний пакет і викласти його на деко у вигляді чотирьох англійських букв "S".Поставити деко зі "змійками" в духовку і випікати 15 хв.

04

Готові "змійки" остудити і розрізати кожну на 2 поздовжні частини.

05

Вершки збити з цукром в пишну піну. Полуницю вимити, обсушити і нарізати тонкими пластинами. 4 великі ягоди з листочками відкласти. Намастити нижні і верхні частини "змійок" збитими вершками. Зверху покласти полуницю - так, щоб одна пластина трохи накладалась на іншу.

06

Скласти верхні і нижні частини. З відкладених ягід зробити "голови" змійок. Для цього зверху кожної ягоди зробити невеликий надріз. Один листочок тонко нарізати. Вкласти в надрізи по 2 смужки з листочка. Покласти ягоди листочками до "тулубу", із залишків збитих вершків зробити "оченята".

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

Полуничні "змійки" – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua