Пряникоий пиріг з шоколадним соусом (в мікрохвильовій печі) - Image

Пряникоий пиріг з шоколадним соусом (в мікрохвильовій печі)

Кількість порцій: 6Час приготування: 20 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Пиріг не тільки смачний, але дуже запашний і неймовірно ароматний! Ще б пак, адже в нього входять імбир, кориця і гвоздика, яблука і шоколад. Якщо до вас нагрянули гості чи просто захотілося побалувати свою родину апетитною випічкою - цей рецепт буде дуже доречним! Причому, готувати в мікрохвильовці дуже легко і швидко! Час приготування пирога може змінюватися від 10 до 20 хвилин, залежно від форми для випічки. Подавати до столу, поливши шоколадним соусом і краще з ароматним і гарячим чаєм або з морозивом. Шоколад краще брати чорний без будь-якої начинки.

Продукти для рецепту

Борошно 7 1кг
21.90

Борошно 7 1кг

1 кг

Інгредієнти

Борошно 7 1кг

625 г.

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

2 шт.

Масло вершкове домашнє

130 г.

Цукор Ваш Цукор 10кг

170 г.

Розпушувач Pripravka для тіста 18г

6 г.

Спеція Кориця мелена

5 г.

Спеція Гвоздика мелена

3 г.

Сіль Єгипет

3 г.

Молоко Auchan ультрапастеризоване 1,5% 1027г

175 г.

Мед Літній Мед 750г

125 г.

Яблуко Джонапринц 70+

1 шт.

Імбир сушений в цукрі

100 г.

Спеція Імбир мелений

10 г.

Цукерки Merci чорний шоколад 250г

170 г.

Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г

90 г.

Етапи приготування

01

Спочатку яблуко потрібно потерти на тертці. Змішати блендером цукор (125 г.), масло (100 г.), розпушувач, імбир мелений, корицю, гвоздику, сіль. Збільшивши швидкість блендеру продовжувати збивати деякий час.

02

Потім додати борошно, молоко 1,5%, мед, яйця, яблука. Все ретельно збити. Вилити тісто у форму, зверху посипати січеним у цукрі імбирем.

03

Випікати пиріг в режимі "свч" при максимальній потужності протягом 20 хвилин. Після приготування залишити у печі на 10 хвилин.

04

Далі потрібно приготувати шоколадний соус. Для цього у кастрюлі середнього об'єму нагріти воду (115 мл.) до кипіння та висипати цукор (45 г.). постійно помішуючи до його повного розчинення. Потім подрібнити шоколад на дрібні шматочки та порізати якнайдрібніше вершкове масло (30 г.). Висипати масло та шоколад у воду з цукром і розмішати. Прибрати кастрюлю з вогню та мішати, поки масло та шоколад повністю не розчиняться та не перемішаються з водою. Додати до соусу вершки та ваніль і розмішати до однорідної консистенції. Подавати до столу, поливши шоколадним соусом.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв