
Пельмені запечені
Пельмені - затребувана страва в раціоні будь-якої сім'ї. Їх традиційний варіант приготування - просто відварити в підсоленій воді. Але крім цього звичного способу приготування пельменів існують і інші. Пельмені можна смажити, варити на пару, тушкувати в горщиках і запікати. У цьому рецепті пропонується запекти пельмені в духовці. Пельмені за цим рецептом попередньо не відварюються, тому сметанний соус, в якому Ви будете їх запікати, повинен покривати пельмені повністю. Посипаний зверху тертий сир забезпечить наявність апетитної скоринки. Запіканка з пельменями виходить дуже смачною і ситною і можливо стане Вашим улюбленим способом приготування пельменів.
Інгредієнти
Пельмені заморожені
500 г.
Сметана
100 мл.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Майонез
100 мл.
Лавровий лист
5 шт.
Масло вершкове
2 ч. л.
Кріп
1 пучок
Сир вершковий
100 г.
Спеції
за смаком
Етапи приготування
01
Очистити цибулю, нарізати тонкими півкільцями. Розігріти сковороду, покласти вершкове масло, розтопити, викласти цибулю, обсмажити на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин.
02
У мисці змішати майонез, сметану і спеції за смаком і бажанням, додати в миску обсмажену цибулю. Перемішати.
03
Подрібнити кріп, додати в сметанний соус. Суміш повинна бути не надто густою, при необхідності додати трохи води.
04
У форму для запікання викласти лаврові листи, викласти зверху в один шар пельмені, залити соусом. Пельмені повинні бути покриті повністю соусом, посипати зверху тертим сиром.
05
Поставити форму в попередньо розігріту до температури 200-220ºС духовку на 25-30 хвилин до готовності.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів