
Печиво анзак
Анзак - це різновид солодкого вівсяного печива, який особливо популярний в Австралії та Новій Зеландії. Ви не повірите: цьому рецепту (звичайно, в трохи іншому варіанті) близько ста років. Історія його появи пов'язана з австралійським і новозеландським армійським корпусом (абревіатура - АНЗАК), створеним в роки першої світової війни. Цей факт ніхто не оспорює. А конкретних версій походження цього печива існує декілька. Одна з них така. Щоб урізноманітнити повсякденний армійський раціон, солдати корпусу АНЗАК із наявних продуктових запасів приготували ласощі - прообраз нашого печива. Чи правда це чи просто легенда? Неважливо. Головне, що печиво смачне і корисне.
Інгредієнти
Борошно пшеничне
125 г.
Вівсяні пластівці
100 г.
Кокосова стружка
65 г.
Цукор тростинний
170 г.
Масло вершкове
125 г.
Мед
1 ст. л.
Сода
1,5 ч. л.
Вода
2 ст. л.
Етапи приготування
01
Духовку розігріти до 150°C, змастити маслом деко.
02
Змішати в мисці борошно, вівсяні пластівці, цукор і кокосову стружку. Ретельно перемішати.
03
Поставити каструлю на вогонь, викласти масло, влити мед, розтопити суміш на сильному вогні.
04
Окремо змішати соду з гарячою водою, влити в каструлю. Перемішати. Отриману суміш вилити в борошняну суміш в миску, все перемішати до однорідної маси.
05
Сформувати з тіста кульки, трохи приплюснути кожну, викласти на змащене деко.
06
Випікати в розігрітій духовці протягом 15-20 хвилин, після остудити.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів