
Паска сирна
Сирна паска є таким же традиційним блюдом Великодня, як і паска з тіста з фарбованими яйцями. Є 2 способи її приготування: гарячий і холодний. У даному рецепті всі компоненти використовуються без нагрівання, вони просто перетираються до однорідної маси. Сир краще брати домашній, жирний, сметану - густу, некислу. Щоб сир вийшов ніжним і повітряним, рекомендується скористатися міксером. У паску за бажанням можна покласти не тільки курагу, але і родзинки, цукати, корицю, ванілін і т.д. Для приготування традиційної сирної паски використовується дерев'яна або пластмасова пасочниця у вигляді чотиригранної піраміди, яка уособлює Голгофу.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Сир кисломолочний Домашній
200 г.
Сметана ХМЗ 20%
200 мл.
Цукор Ваш Цукор 10кг
за смаком
Ванілін Pripravka 2г
за смаком
Мед Літній Мед 750г
за смаком
Чипси Frutex Аначипси 20г
за смаком
Ряжанка РадиМо груша-карамель 2,5% 180г
100 мл.
Етапи приготування
01
Влити 1 ст. води в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, висипати курагу, проварити 5 хвилин. Витягнути курагу, перекласти в чашу блендера, додати туди ж горіхи, подрібнити.
02
У мисці змішати сир, цукор, суміш з блендера, вилити ряжанку і сметану, перемішати до стану густого тіста. Додати мед, перемішати.
03
Викласти у форму для паски сирну суміш, прибрати на 12 годин у холодильник.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів